Svar: Vi har hört mycket om nya investeringar så vi frågade Jonas Wendelstjerna försäljningschef på Hexatronic hur det ligger till.

– Elektroskandia bad mig kommentera lite hur vi har det uppe hos oss i Hudiksvall. På fabriken är det verkligen full fart. Både med produktion och nya maskiner som installeras. Vi håller en investeringstakt som är 6 gånger det normala och kommer under en 18 månaders period  installera 16 nya maskiner. Det kan vi tacka våra gemensamma kunder i Sverige för som verkar ha ett aldrig sinande behov av våra produkter, vilket gläder oss enormt.

Vi bygger om vår sjökabel-linje, installerar nya kabelmaskiner både för Viper och Stingray. Vi har också under sommaren slutfört installation av en helt ny duktlinje som nu är i full produktion och kommer korta våra ledtider i framtiden.

De senaste åren har vi sett ett ökat behov i hela Europa för våra produkter samtidigt som vår nordiska hemmamarknad fortsätter att utvecklas positivt. Nu senast så har det också tagit fart i Finland där vi samarbetar med Sonepar för att bygga FTTH åt de finska operatörerna.