En arbetsgivare

      med många möjligheter

Vi vill vara en arbetsgivare som låter våra medarbetare växa med oss som företag och hjälpa oss att bidra till en bättre värld! Vi satsar därför på hållbara och långsiktiga lösningar.

Vi är ett företag med en hög expertis inom flera områden, det vill vi fortsätta att vara! För att det ska vara möjligt uppmuntrar vi våra medarbetare att vara nyfikna, komma med idéer och ta initiativ till utveckling.

Våra olikheter är våra styrkor! Alla våra medarbetare är lika viktiga och det är tillsammans som vi blir bättre!

Hos oss kan du bidra inom olika områden; Försäljning, Logistik eller Inköp. Vi har även specialister och generalister inom IT, HR, Ekonomi och Marknad. Gemensamt är att vi har en vilja och förmåga att möta andra och sätta kunden i centrum.

Karriärföretag 2024

Elektroskandia har blivit utsedda till ett Karriärföretag tack vare sin engagerade satsning på medarbetarnas utveckling och välmående. Företaget skapar en trivsam arbetsmiljö som uppmuntrar tillväxt och lärande. Genom att främja mångfald och inkludering strävar Elektroskandia efter att vara en arbetsgivare som välkomnar och värdesätter alla, och därmed attraherar kompetens och främjar en framgångsrik karriär för sina anställda.

Går jag in för något så ger jag 110%!

Jag hade hört väldigt gott om Cylinda och Elektroskandia redan innan jag började här. Hade ingen erfarenhet av kundservice sedan tidigare men sökte en tjänst som Kundserviceagent och fick jobbet!

Som Kundserviceagent lär jag mig mycket. Arbetsuppgifterna är samma dagligen men alla ärenden via mejl och telefon är olika, vilket jag tycker är roligt och utvecklande.

Elektroskandia är en väldigt bra arbetsplats som tar vara på medarbetarnas styrkor och jag är här för att stanna. Möjligheten till utveckling är stor, jag gillar att en chef kan ”fånga upp” en medarbetare från en annan avdelning som de tror kan passa i en annan roll och på så sätt öppnas nya dörrar för medarbetaren. Min styrka är att jag har ett driv som gör att jag kan hålla ett högt arbetstempo vilket också ger resultat.

Michelle Cangren Höglund, Kundserviceagent

Vi är mycket vassare idag!

Jag började som Ljusdesigner på Elektroskandia för 11 år sedan. Det är en rolig bransch som ständigt är i rörelse med ny teknik och utveckling. Elektroskandia och Cardi är en trygg arbetsgivare och en stor aktör på marknaden som går bra.

Jobbet som Ljusdesigner är varierande. Ena dagen kan jag sitta med en ett jobb som innefattar en parkering, andra dagen en industrihall och tredje dagen en skola. Det roligaste med mitt jobb är just omväxlingen, mitt grymma team och nöjda kunder. Utmaningen kan vara att avgöra vad som ska prioriteras när tiden är knapp.

Jag utvecklas hela tiden och ingenting är detsamma som när jag började här – vi har ett bättre sortiment, bättre intern utbildning och bättre systemstöd.

Malin Thyberg, Ljusdesigner

Vi jobbar tillsammans som ett lag och stöttar varandra!

Jag jobbar på Säljsupport som är en del av ekonomiavdelningen och stödfunktion till vår säljorganisation. Inom Säljsupport jobbar vi brett med olika arbetsuppgifter och samarbetar med flera funktioner inom Elektroskandia.

Jobbet är varierande och utvecklande, jag får ta mycket eget ansvar och har möjlighet att påverka. Inom min avdelning försöker vi hela tiden förfina och utveckla vårt arbetssätt. Min styrka är att jag är envis och trivs med de utmaningar jobbet erbjuder.

Det är roligt att jobba på Elektroskandia, det är en trygg arbetsgivare som blickar framåt och står för fina värderingar.

Ulrika Andersson, Säljsupport

Elektroskandia är en långsiktig arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling!

Jag jobbar som Inköp/Produktansvarig för vårt produktområde kabel och kabelstegar. Det är en strategiskt viktig produkt och på grund av det ett roligt och utmanande ansvarsområde.

När jag började min resa på Elektroskandia så fick jag snabbt möjligheten att gå vidare till min nuvarande tjänst och det påvisar de stora möjligheterna till utveckling på Elektroskandia och inom Sonepar. Jag har även fått delta i Sonepar Junior Committee som är ett program där deltagare från hela världen är representerade. Den erfarenheten har gett mig möjligheten att bygga ett internationellt nätverk samt få en annan förståelse och insyn i koncernen.

Det är roligt att göra det lilla extra när det tydligt uppmärksammas inom företaget.

Marcus Johansson, Inköp/Produktansvarig

Det bästa med mitt jobb är att se mina medarbetare växa!

Jag har haft flera roller inom Elektroskandia, började som Butikssäljare, blev efter det Teknisk innesäljare där jag prövade på både belysning och en allmän roll, därefter blev jag Produktansvarig för vår grossbelysning. Nu jobbar jag som Säljchef Teknisk Innesälj i Region Stockholm.

Mitt fokus i arbetet är att jobba med mitt team och skapa förutsättningar för dem att göra ett bra jobb och framför allt kunna lägga fokus på rätt saker.

Det roligaste med mitt jobb är att följa medarbetarna och se dem växa, jag har ett superbra team!

Elektroskandia erbjuder både utvecklingsmöjligheter i befintlig roll och möjlighet att prova nya tjänster internt. För mig är den viktigaste delen att få möjligheten att utvecklas där man är, i vår region är vi duktiga på att dela med oss av kunskap och lära oss av varandra.

Jimmy Lodfelt, Säljchef

Vi gör skillnad som team!

Jag fick frågan om jag ville börja arbeta på Elektroskandia så jag tänkte att det var lika bra att prova. Jag har inte ångrat mitt val.

Mitt arbete som Teknisk Innesäljare är ett utmanande men väldigt roligt jobb. Jag hjälper våra kunder att hitta lösningar på problem hela dagarna. Jag har jobbat här i sju år och tycker fortfarande det är roligt att gå till jobbet på måndag morgon. Inom Elektroskandia finns det stora möjligheter att utvecklas om man vill.

Mina kunder säger ofta att de uppskattar min ärlighet, vilket bygger upp ett förtroende mellan oss.

Jerker Bengtsson, Teknisk Innesäljare

Jag trivs med frihet under ansvar!

Jag jobbar som Teknisk Innesäljare på Division Infra med inriktning utomhusbelysning. I min roll har jag möjlighet att ta egna initiativ och planera mitt arbete utifrån givna ramar.

Det som är både roligast och den största utmaningen i min roll är kundanpassningen och den problemlösningen som är en del av min vardag.

Min styrka är att jag är lösningsorienterad. Jag vill att våra kunder ska få en positiv upplevelse av Elektroskandia.

Marie Gustafsson, Teknisk Innesäljare

Elektroskandia värnar om medarbetarnas entreprenörskap!

Jag jobbar som Försäljningschef på Cylinda, jag har tidigare jobbat som Försäljningschef för återförsäljare och även som Key Account Manager och Distriktchef. Möjlighet till utveckling är något jag uppskattar och en stor del till varför jag är kvar här. Om man har och visar intresse av att utvecklas finns det alltid nya roller och avdelningar att byta till.

Jobbet som Försäljningschef är ett roligt och utmanade jobb som kräver mycket affärsmannaskap och ett långsiktigt tänk. Det är många beslut som ska tas och man behöver ha förståelse för affärens helhet.

Det roligaste med mitt jobb är att sätta upp mål och strategier för att sedan tillsammans med hela säljorganisationen arbeta för att uppnå dem. En annan rolig del är att göra affärer och att hjälpa mina medarbetare att utvecklas i sina roller.

Thomas Casselborg, Försäljningschef Cylinda

Vi bryr oss

Hemarbete på Elektroskandia

Inom Elektroskandia anser vi att möjligheten till hemarbete kan skapa engagemang, stärka välmående samt underlätta medarbetarnas balans mellan arbete och fritid.  Att själv ha frihet att planera och utföra sitt arbete gör det roligare och lättare att få ihop livspusslet. Vi har valt en hybridmodell som innebär en närvaro på minst tre dagar i veckan på kontoret samt en möjlighet till hemarbete under två dagar.

Hos oss får du göra din röst hörd!

Vi tycker att dina åsikter är viktiga! Därför genomför vi ”temperaturmätningar” veckovis där våra medarbetare får tycka till och möjlighet att lämna anonyma kommentarer. Vi är övertygade om att vårt proaktiva arbete när det gäller engagemang och välmående kommer göra oss till en ännu bättre arbetsgivare!

Kompetensutveckling

Inom Elektroskandia arbetar vi för att göra lärande tillgängligt och i olika former, anpassat för våra olika grupper. Vi arbetar ständigt för att utveckla vårt lärande, hur vi lär oss och vad. Vi tror på att en stor del av lärandet sker i vardagen när vi nätverkar och delar med oss av våra kunskaper. Men vi erbjuder även lärande i form av e-learning, klasstumsutbildningar, föreläsningar, webinar och workshops.

Trafikregler
Vi bryr oss om varandras arbetsmiljö och har därför arbetat fram interna ”trafikregler” för hur vi på bästa sätt samverkar i våra kontorslandskap, hur vi bokar och håller möten och hur vi ställer oss till tillgänglighet.

Friskvård och träning

Våra medarbetare får nyttja 3.500 kr per år i friskvårdsbidrag. Vi har även avtal med flera samarbetspartners inom hälsa och träning.

Handla hos oss

Medarbetare på Elektroskandia har personalrabatt på hela vårt sortiment, och vet du – vi har mer grejer än man kan tro!

Lunchförmån med rikskortet

Rikskortet är en lunchförmån via betalkort som vi erbjuder alla våra medarbetare.

Föräldraledig med extra föräldralön

Våra medarbetare har möjlighet att få extra föräldralön.

Sommartid och flexibla klämdagar

Våra medarbetare har flexibla klämdagar vilket innebär att medarbetaren själv i samråd med sin chef tar ut sina klämdagar när hen vill under året. Tjänstemän har under perioden 1 maj tom 31 augusti sommartid vilket innebär att arbetstiden förkortas.

Stärk din pension

Medarbetare har möjlighet att löneväxla för att stärka sin pension (ITP 1 och 2).