Välj en sida

Smarta Hem handlar om att automatisera funktioner och styra ditt hem med hjälp av en dator eller en mobil enhet. Smarta hem kan hjälpa dig att sänka energiförbrukningen i hemmet, göra det säkrare eller bara bekvämare.

Smarta Wiser funktioner

  1. Gör befintliga strömställare smarta – komplettera med nyheterna från Wiser.
  2. Timer för dimmer och strömställare inkl. Astro-funktion – nedräkning för t ex fläkt eller handukstork, anpassning efter solens upp- och nedgång, veckoscheman m.m.
  3. Avancerad dimmerinställning – Kunden kan ställa in dimmern efter sina behov. Minska och öka ljusstyrkan.
  4. ’Scenario’ funktion – Spara olika scenarier, t ex. filmkväll, middag m.m.
  5. Exxact dimmer & dimmerpucken behöver ingen Nolla.

Wiser – styr belysningen med en app

Smarta hem är bekväma, resurssnåla, energieffektiva och säkra. Med vår allra senaste nyhet Wiser – kan dina kunder styra belysningen med en app som både är användarvänlig och har snygg design – bekvämt och enkelt. Kunden kan enkelt skapa olika scenarier utifrån sina behov. Dessutom lanseras en strömbrytare och dimmer i vår omtyckta Exxact-design för dem som vill byta ut sin traditionella strömbrytare eller bygger nytt.

Sens’it, multisensor

Känner av förändringar av temperatur, ljus, vibrationer m.m.

I denna lilla IoT-enhet finns det olika sensorer; termo- och hydrometer, ljusmätare, accelerometer, magnetometer och dörrsensor. Du kan t ex få reda på när temperaturen ändras i ett rum, när en dörr öppnas eller när ett visst föremål har flyttat på sig. Den kommunicerar med det världsomspännande IoT-nätverket Sigfox. Enheten har inbyggt uppladdningsbart batteri. I priset ingår ett 12 månaders Sigfox-abonnemang samt 12 månaders dashboard-tjänst i app och på webb.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=4WcRkU_N8Yo

Coviva från Hager – Intelligent trådlös tekniklösning för smarta hem efterfrågas allt mer vid renovering och modernisering av bostäder.

Med coviva kan du erbjuda dina kunder en smart och enkel lösning, utan att behöva fördjupa dig allt för mycket i tekniska detaljer. Det trådlösa radiosystemet quicklink är basen i installationen, där coviva Smartbox presenterar all information på ett enkelt och bekvämt sätt och möjliggör styrning av belysning, markiser och värme via en app.

Styrning via en app – var du än är.

Med redan installerade radioprodukter

installeras coviva enkelt och uppfyller önskningen om ökad komfort. Den gör det möjligt att styra enheterna individuellt eller som scenarion enkelt via appen i en smartphone eller surfplatta. Vilket är bekvämt även när man är ute och reser.

https://youtu.be/kcIGeGS2RZ8

Netatmo Smart Radiator

Nu kan du enkelt kontrollera värmen i ditt hus via en app. Genom att byta ut dina befintliga termostater på dina vattenburna element mot Netatmo´s ”smart Radiator” så kan du exempelvis schemalägga temperaturen i olika zoner och spara upp till 37% av dina värmekostnader.

%

Schemalägga temperaturen i olika zoner och spara upp till 37% av dina värmekostnader.

Dessa termostater känner även av att du öppnar fönstret och stänger då av sig för att inte slösa onödig energi.

Fungerar för både android och IOS. I paketet ligger det med 2 st termostater för element samt en kommunikationsbox som du kopplar in i din router.

Eltakos Smarta Hem-lösningar erbjuder dig en mångsidig, enkel och billig uppgradering för din elinstallation i hemmet.

Vårt moderna hemautomatiseringssystem uppfyller inte bara dagens krav på bekvämlighet, säkerhet och energieffektivitet, de täcker också framtida krav, från de grundläggande funktionerna som styrning av belysning, solskydd och uppvärmning till förprogrammerade automatiska funktioner. De tillgodoser alla dina krav, oavsett hur mycket du är beredd att investera, ekonomiskt eller av din tid.

Tack vare flexibla sensorer och multifunktionella aktorer (mottagare), erbjuder systemet dig en perfekt lösning för nya byggnader, mindre renoveringar eller helrenoveringsprojekt.

Till exempel är de trådlösa tryckknapparna lätta att montera på väggar, glas, möbler eller var du än kan tänkas behöva dem, tack vare trådlös, batterifri teknik. Samt att du enkelt kan integrera trådlösa tryckknappar till din befintliga strömbrytarserie.

Närvarosensorer upptäcker varje rörelse i rummen och slår automatiskt på den önskade belysningen. De är också tillförlitliga medhjälpare när det gäller att spara energi – när du lämnar rummet, släcks lamporna automatiskt.

Ljusscenarier skapar en mysig atmosfär och du kan välja det som passar dig just nu. Tidsfunktioner ser till att ditt hem verkar vara bebott, även när du är inte är hemma.

Tids- eller sensorstyrda funktioner slår på och av lampor eller manövrerar markiser upp och ner. Det är lätt att ha koll på hemmet trots att du inte är hemma tack vare mobil fjärr-åtkomst, oavsett om det är en smarttelefon eller en surfplatta.

Free@home från ABB

Med ABB-free@home samlas alla elinstallationer i din bostad, fastighet eller lokal i ett enda system som är enkelt att installera, konfigurera och använda. En app ger dig full kontroll över belysning, uppvärmning, persienner och mycket mer.

ABB-free@home är skräddarsytt för bostadsbyggande och passar framför allt villor, lägenheter och kontor. Med ABB-free@home kan du styra dina elinstallationer separat eller tillsammans i olika scenarion. Med tryckknappar på väggen och med app, både hemma och borta. Det hjälper­ dig att skapa en perfekt balans mellan komfort, säk­erhet och energibesparingar.
Bostaden är varje människans fristad: en plats där vi kan vara oss själva och omge oss helt och hållet med saker vi tycker om. Därför finns åtta olika designserier att välja mellan för tryckknappar, rumstermostater och rörelsevakter. Det finns fantastiska valmöjlig­heter vad gäller färg och form för vägguttag och ramar till tryckknappar. Här har du ett bra tillf­älle att uttrycka din egen stil!

ABB-free@home har funnits på marknaden ett par år och då som trådbundet bussystem, särskilt lämpat för nybyggnation. Det nya trådlösa sortimentet innehåller tryckknappar och aktorer som försörjs via det vanliga elnätet men även batteridrivna enheter som fönsterkontakter och elementmotor. Fönster­kontakten kan till exempel användas för att känna av om fönster och dörrar är öppna eller stängda och reglera värmen därefter. Om det behövs skickar systemet ett mail eller en push-notis till dig via molntjänsten myABB-LivingSpace. Som användare märker du ingen egentlig skillnad på tråd­bundna och trådlösa enheter.

Tack vare att ABB-free@home har kompletteras med ett trådlöst system är det nu ännu enklare att installera i befintliga bostäder och fastigheter. Alla kan få ett smart hem. Systemet kan kombinera både det trådlösa och det trådbundna systemet vilket gör det enkelt att bygga på en redan befintlig installation.

XLED Sol är en strålkastare som utnyttjar solens energi för att ge ljus när det behövs.

XLED SOL är en strålkastare från Steinel som utnyttjar solens energi för att driva LED-panelen. Ingen kabeldragning behövs! Tack vare modern teknik räcker det integrerade batteriet till 50 nätters ljus. Ljuset styrs via den integrerade rörelsedetektorn (20 tändningar/natt) vid fulladdat batteri och belyser ca. 30m². Batteriet (Li-Ion) laddas kontinuerligt via direkt solljus och ger laddning för att få ljus 365 dagar om året. Batteriet kan även laddas via micro-USB om solcellen ej får tillräckligt med dagsljus.

Solcellen kan även separeras från LED-panelen och monteras i starkare solljus via den medföljande förlängningskabel. Solcellen har ett inbyggt skymningsrelä, vilket gör att LED-panelen ej lyser dagtid. Den integrerade rörelsevakten tänder belysningen vid rörelse i bevakningsområdet. Det är också möjligt att ha grundljus under natten då ingen rörelse är detekterad. Perfekt att använda på ställen utan strömförsörjning eller där man önskar en självförsörjande enhet utan kabeldragning.

Yale Doorman digitalt lås för hemmet

– det bekväma låset utan nycklar

Nu är det inte längre ett problem med förlorade nycklar. Med Yale Doorman öppnar du enkelt med kod eller nyckelbricka, alternativt både och. En förlorad nyckelbricka spärrar du enkelt för att återställa säkerheten. Aktivera funktionen automatisk låsning för att veta att dörren alltid är låst när den är stängd. Du kan även styra ditt larm* med ditt Yale Doorman. Larmet stängs då av automatiskt när du låser upp din dörr. Enkelt och bekvämt.

*För närvarande är Yale Doorman kompatibelt med Verisure, Sector Alarm och Aptus

Styr ditt lås med en app

Om du kopplar upp ditt Yale Doorman kan du styra det med en app i din smartphone. Då kan du till exempel öppna och låsa på distans och se när barnen kommer hem direkt i appen. Släpp in hantverkaren och dela ut tillfälliga koder till släkt och vänner.

 

Passar Yale Doorman din dörr?

Låset kan monteras på dörrar där det idag sitter ett lås med skandinavisk standard, vilket gäller de flesta dörrar från 1980 och framåt. Yale Doorman är framtaget i Sverige, anpassat för vårt tuffa klimat. Knapparna är belysta och låset drivs med standardbatterier.

 

Godkänt

Yale Doorman är godkänt i låsklass 3 enligt SSF 3522:1 och har ett certifikat utfärdat av SBSC (Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB). Detta innebär att låset är godkänt av försäkringsbolagen.