våra

kunskaps-

hjältar

Vi är ett gäng individer med olika styrkor och kvaliteter. Oavsett våra olikheter så är vi alla lika viktiga. Därför behandlar vi varandra med respekt och ser till så att alla känner sig som en del av teamet.

Det är tillsammans som vi blir bättre på det vi gör. Hos oss kan du utvecklas i din roll, med dina kollegor och med vårt företag.

För mig är det viktigt att kunderna känner att de får bra service hos Cylinda

För mig är det viktigt att kunderna känner att de får bra service hos Cylinda

Jag jobbar som servicetekniker på Cylinda, ett jobb som innebär mycket kundkontakt vilket jag trivs väldigt bra med. Jag träffar många intressanta människor och får höra en hel del roliga saker när jag är hemma hos folk. En till bra sak med mitt jobb är att det är väldigt tillfredsställande att få laga saker som är trasiga! För mig är det viktigt att kunderna känner att de får bra service hos Cylinda.

Utmaningen kan vara själva tidsplaneringen, det kan vara svårt att veta hur mycket tid som går åt utifrån de beskrivningar av felen vi får in. Jag börjar alltid min dag med att se över dagens bokningar, kontrollera att jag har alla reservdelar och sedan gäller det att strukturera upp dagen.

Elektroskandia för mig känns som ett litet företag trots att det är så stort, alla kollegor finns bara ett samtal bort och man får den hjälp man behöver.

– Anna Beckwith, Servicetekniker

Det absolut roligaste är just att arbeta med ”vi-känslan” samt att få vara med att påverka och förändra

Det absolut roligaste är just att arbeta med ”vi-känslan” samt att få vara med att påverka och förändra

”På mitt första medarbetarsamtal sa jag till min dåvarande chef att mitt mål är att bli driftchef”. Det var 2006 och då jobbade jag som lagermedarbetare, ett jobb jag först fick som ett sommarjobb och sedan blev förlängt! Idag har jag nästan nått mitt mål- jag är gruppchef på logistikcentret och har personalansvar för ca 20 medarbetare.

Rollen som gruppchef innebär främst att vara närvarande i gruppen, men jag har också en del administrativa uppgifter. Utmaningen här är att hitta balans i arbetsuppgifterna och att samtidigt bemöta gruppen och alla individers olika personligheter. Det absolut roligaste är just att arbeta med ”vi-känslan” samt att få vara med att påverka och förändra!

Jag tycker att delaktighet är jätteviktigt, genom fortsatt fokus på delaktighet får vi motiverade medarbetare.

Elektroskandia erbjuder en trygghet och en familjär känsla. Det finns mycket arbetsglädje här på Elektroskandia. Jag tycker också att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dem som vill och vågar visa det!

Adina Bergqvist, Gruppchef

Jag fick chansen att visa vad jag är bra på och nu jobbar jag som VD-assistent

Jag fick chansen att visa vad jag är bra på och nu jobbar jag som VD-assistent

Jag fick chansen att visa vad jag är bra på och det gav mig möjligheten att jobba som VD-assistent. I den här rollen har jag många kontaktytor, får ge service och jobba med varierande uppgifter. Utmaningen är att det kan gå väldigt fort ibland och då gäller det att vara med.

Jag började min resa i receptionen, först som konsult och sedan i en anställning internt. Jag märkte en skillnad mot andra receptioner jag hoppat runt i – på Elektroskandia fanns en familjär stämning. Många jobbar länge och då lär man känna varandra.

Elektroskandia erbjuder trevliga kollegor och möjligheter till utveckling. Jag fick chansen att utvecklas och byta tjänst inom företaget och upplever att det finns möjligheter om man bara vill.

– Amanda Kurén, VD-assistent

Målet är att vi ständigt ska bli bättre och kvalitetssäkra vår logistik – allt för att ge den bästa servicen till våra kunder

Målet är att vi ständigt ska bli bättre och kvalitetssäkra vår logistik – allt för att ge den bästa servicen till våra kunder

Min roll är Projektledare logistik och jag arbetar främst med förbättrings- och effektiviseringsprojekt. Det bästa med min roll men också det mest utmanande är att vi aldrig blir klara. Vi kan hela tiden effektivisera och förbättra oss.

Målet är att vi ständigt ska bli bättre och kvalitetssäkra vår logistik – allt för att ge den bästa servicen till våra kunder.

Jag började min karriär på Elektroskandia som lagermedarbetare. När Elektroskandia inledde projektet med nya logistikcentret tog jag chansen och sökte till en roll som systemansvarig användare för det nya lagerhanteringssystemet. Jag fick den rollen och därigenom fick jag följa projektet på nära håll.

Min resa inom Elektroskandia visar att det går att utvecklas och få nya arbetsuppgifter och roller. Jag har tagit initiativ och visat att jag vill och har genom det fått chansen.

Elektroskandia är ett stabilt företag som erbjuder trygghet och utvecklingsmöjligheter. Inom mitt område är vi också attraktiva som arbetsgivare med vårt moderna logistikcenter och processer i framkant.

– John Svanbäck, Projektledare logistik

Det roligaste med mitt jobb är alla kontakter inom organisationen

Det roligaste med mitt jobb är alla kontakter inom organisationen

Jag har jobbat på Elektroskandia i 20 år i olika roller. För mig har Elektroskandia erbjudit utvecklingsmöjligheter och nya utmaningar.

Min nuvarande roll är löneadministratör och fleetmanager. Som löneadministratör hanterar jag löner för tjänstemän som är placerade i Stockholm samt våra servicetekniker inom Cylinda. Mitt uppdrag som fleetmanager innebär administration av våra service- och tjänstebilar.

Mitt huvudmål är ”rätt lön i rätt tid och till rätt person”. Det är också den största utmaningen, allt är avhängt på att jag fått rätt underlag.

Det roligaste med mitt jobb är alla kontakter inom organisationen, det är högt och lågt. Allt ifrån frågor kring semester till att en medarbetare fått ett stenskott på bilen. Man vet aldrig vad som händer under dagen.

I samband med löneutbetalningarna var jag under en period ofta på kontoret i Borlänge. Då var det en medarbetare som sa ”det är så trevlig när Lotta kommer hit för då vet man att det snart är lön”. Så det är ju härligt, att man förknippas med pengar. Det är kul att kunna göra skillnad i sin roll.

– Lotta Hallblom, Löneadministratör

Det finns en laganda inom hela företaget och den styrkan tar vi tillvara på

Det finns en laganda inom hela företaget och den styrkan tar vi tillvara på

Mitt team är placerat runt om i landet på olika orter men trots det har vi en fantastisk teamkänsla. Vi arbetar med att stötta försäljningsorganisationen och har olika fokusområden gentemot de olika regionerna. Jobbet är varierande och olika från dag till dag vilket jag uppskattar.

Jag har haft enorma möjligheter till utveckling under min tid på Elektroskandia, jag började på fakturakontrollen som konsult och sedan började jag på säljsupport. Fick möjligheten att bli chef när min företrädare valde att gå vidare. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av ledarskap men fick ganska direkt möjligheten att gå en ledarskapsutbildning internt vilket var fantastiskt bra.

Inom Elektroskandia har vi ett enormt nätverk gentemot både leverantörer och kunder. Det finns en laganda inom hela företaget och den styrkan tar vi tillvara på. Vi strävar alltid efter att bli bättre, stannar aldrig upp och det är något jag uppskattar.

– Madeleine Jacobsson, Chef säljsupport

Jag vet aldrig hur min dag kommer att bli, det ger en variation och möjlighet till utveckling

Jag vet aldrig hur min dag kommer att bli, det ger en variation och möjlighet till utveckling

Elektroskandia är ett företag jag länge såg som en spännande arbetsgivare.

Jag började som gruppchef på logistikcentret, en spännande roll då Elektroskandia precis gått in i projektet med byggnationen och flytten till det nya logistikcentret i Örebro.

Efter en tid inom logistik fortsatte min resa på IT-avdelningen och idag arbetar jag på IT-support. Vi är en avdelning med bred kompetens inom olika områden. Med min erfarenhet från lagersidan har jag min specialistkompetens inom vårt lagerhanteringssystem.

Det bästa med mitt jobb är att den ena dagen aldrig är den andra lik! Jag vet aldrig hur min dag kommer att bli, det ger en variation och möjlighet till utveckling. Utmaningen med jobbet är att det är omöjligt att bli expert på allt, jag vill kunna allt men inser att det är svårt inom IT-området där det händer saker hela tiden.

Jag tror mig göra skillnad genom att vara positiv och öppen för nya uppgifter. Är det något jag inte kan tar jag reda på det! Elektroskandia ger mig möjligheten och friheten att ständigt kunna utvecklas.

– Maximillian Cigognini, PC/Nätverkstekniker

På Elektroskandia finns det utrymme för både skratt och allvar

På Elektroskandia finns det utrymme för både skratt och allvar

På Elektroskandia finns det utrymme för både skratt och allvar. Det är en väldigt bra arbetsmiljö med trevliga kollegor.

Jag har jobbat länge på Elektroskandias logistikcenter och det som gjort att jag stannat kvar är möjligheten att få vara med och påverka. För mig har det alltid varit viktigt att kunna vara med och se till att saker som inte fungerar faktiskt förändras och förbättras. Det har också blivit mitt uppdrag i min nuvarande roll som Operativ förbättringsledare i Produktionsplaneringsteamet.

Det absolut bästa med mitt jobb är variationen och att se resultatet av de förbättringsinitiativ jag är med och tar. Utmaningen är att beslutsvägarna ibland är tröga vilket det nog blir i ett stort bolag.

Elektroskandia erbjuder många utvecklingsmöjligheter, både inom lagerverksamheten och inom andra delar av företaget. Det är häftigt att se att flera som nu sitter i logistikledningen en gång började på ”golvet”.

–  Micke Rönn, Produktionsplanerare