Välj en sida

ABB-Welcome är porttelefonilösningen för alla behov, oavsett om det gäller en- eller flerfamiljshus eller byggnader med speciella säkerhetskrav. Systemet är flexibelt, enkelt att installera och använda samt har en tilltalande och prisbelönad design. ABB-Welcome bygger på ett 2-trådigt bussystem och installeras mekaniskt utan komplicerad programmering. Passar för både nybyggnation och renovering.

Prisbelönad design
ABB-Welcome har en modern och stilren design, vilket gör systemet lämpligt för alla interiörer och omgivningar. Porttelefonsystemet har fått tiotalet utmärkelser såsom “iF product design award 2012”, “universal design consumer favorite 2012” och “reddot design award 2012”.

Modulärt för flexibilitet
ABB-Welcome är mycket flexibelt tack vare modulär konstruktion och passar därför både en- och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Porttelefonen kan byggas från 2 till 12 moduler, komplett med ram, installationslåda och regnskydd. Svarsapparaten kan anpassas antingen för endast ljudkommunikation eller för kombinerad bild- och ljudkommunikation. Vaktenheten används med fördel i kommersiella fastigheter.

Tryggt och användarvänligt
ABB-Welcome bygger på stabil tvåtrådsteknik vilket innebär säker bild- och ljudkommunikation och färre driftstopp. Samtliga svarsapparater är utrustade med induktionsslinga för personer med hörselnedsättning. Svarsapparaternas användargränssnitt är utformat med intuitiva symboler som gör det enkelt att förstå och använda.

Enkel installation
Installationen av ett ABB-Welcomesystem sker mekaniskt utan komplicerad programmering. Koppla samman enheterna med en 2-trådig busskabel och gör alla inställningar med DIP-switchar och vridomkopplare. Det kan inte bli enklare.

Integration med ABB-free@home
ABB-Welcome kan med fördel integreras tillsammans med ABB:s nya hemautomationssystem ABB-free@home. Med en valfri porttelefon och en centralenhet från ABB-Welcome kan touchskärmen i ABB-free@home fungera som en svarsapparat vilket underlättar för den boende.

Beständig porttelefon5801074
Porttelefonmodulerna har tagits fram efter krävande tester i simulerade förhållanden för att stå emot tropisk hetta upp till 70 °C, extrem kyla ned till -40 °C, salt havsluft, kraftigt regn och långvarig inverkan av ultraviolett strålning. Alla knappar, kåpor och tätningar har genomgått stränga tester tusentals gånger om innan de godkänts i ABB:s kvalitetssystem.

Alltid bra bild
Kameramodulen är behandlad med imfri beläggning och har inbyggd uppvärmning. Med ett sådant skydd blir bilderna tydliga även i kallt och fuktigt klimat. Kameramodulen har dessutom inbyggd infraröd belysning, vilket ger en tydlig bild av besökaren även när det är mörkt ute.

5801079Svarsapparat med telefonlur
Svarsapparaten med telefonlur har en tryckknapp som låser upp ytterdörren och ytterligare knappar som används för att ställa in funktioner, till exempel snabbtelefon, kontroll av dörrstatus eller upplåsning av ett andra lås.

vit350

5801075Svarsapparat med display
Den 4,3″ stora svarsapparaten med display är perfekt för alla miljöer – infälld, utanpåliggande eller i ett skrivbordsställ. Färgskärmen och de bakgrundsbelysta soft touch-knapparna gör apparaten helt unik. Förutom visuell kommunikation kan ännu fler funktioner fås med svarsapparaten med display, exempelvis inställning av egna kodlås och automatisk dörröppning.

Till katalog