Välj en sida

Retropendel SEW30 är tillverkad i Sverige av handsvarvad plåt för att få rätt känsla och tyngd. E27-sockel för ljuskälla typ LED-filament eller kallkatodlampa ger rätt retrolook.  Rekommenderad ljuskälla E82 905 54 filament LED 2700K/5W/470 lumen (ingår ej). Retro-ES_3
gamal_logoUrsprungsmodellen är en av den mest kända armaturen tillverkad av Elektroskandia på 1930-talet. Modellen heter SEW och betyder ”Stockholm Elektricitetswerks-modell” som belyste nästan alla våra gator under 1930- 50-talet. Armaturen fanns då i flera olika modeller och anpassningar, tex för direkt anslutning till arm eller pendel 3/8” eller ½” gasrör.

sew_kataloger

Utdrag från ”Elektriska Aktiebolaget Skandia” katalog & prislista Nr 78 från -31.

Armaturer utan skyddskupa
Samtliga lamphållare äro försedda med extra stark innerdel med beröringsskydd.

Ytterarmar för vägg, stolpe eller hörn
Samtliga lamphållare äro försedda med extra stark innerdel med beröringsskydd. Önskas armaturerna monterade, d.v.s med indragna ledningar och inkopplade lamphållare, tillkommer Kr. 1,50 pr st.

Läs mer på vår elektroskandiabelysning.se