Att mäta är att veta, – nya KNX-produkter för ditt energibesparingsprojekt

Oavsett om man arbetar med små eller stora energibesparingsprojekt är mätning en förutsättning för att projekt ska bli framgångsrika. Mätning bör dels ske innan en omprojektering för att veta var investeringen blir mest lönsam och dels efter för att verifiera att man uppnått det man förväntat sig. Mätning är också en viktig del i att snabbt identifiera och larma för fel i anläggningen eller när man vill unvika höga effektuttag. Schneider Electric erbjuder tre produktösningar för mätning via KNX.

bild1KNX BRYTAKTOR 16 A MED STRÖMDETEKTERING, E17 587 60-63

Brytaktor med integrerad strömdetektering som mäter belastningen för varje individuell kanal. Tröskelvärden kan sättas utifrån belastning och uppmätta värden kan skickas via bussen för statistik och analys. Finns med 2, 4, 8 och 12 kanaler.

bild2KNX ENERGIMÄTARE 3x230V/16A, E17 592 33

För mätning med hög noggrannhet utan brytfunktion. Energimätning och övervakning av enskilda förbrukare eller undergrupp, tex kyl/frys, IT-utrustning, dimmerkretsar, detektering av trasiga lysrör.

bild3KNX GATEWAY ENERGIMÄTNING, E17 592 34

KNX Gateway Energimätning förenar industriell elektronik baserad på Modbus-standard med KNX intelligent fastighetsautomation. Mätvärden, från 10 elmätare med Modbus-gränssnitt och anslutna SIM-moduler för läsning av gas- och vattenförbrukning via impulser, kan integreras i KNX-systemets energihantering, och ger en omfattande analys av konsumtionen. Förinstallerade mallar med 20 värden inklusive; spänning, ström, aktiv energi, aktiv effekt, frekvens, effektfaktor, reaktiv effekt, reaktiv energi, skenbar effekt och skenbar energi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *