CRIMPHANDY – Phoenix Contact lanserar nu ett nytt verktyg för snabb hantering av trådändhylsor.

Den minsta skal- och crimpautomaten på marknaden, i vårt sortiment under hösten. Handhavandet är barnsligt enkelt och tar inte mer än 2 sek, den oskalade ledaren förs in, verktyget skalar ledaren, monterar och pressar en trådändhylsa på ledaren i ett moment! 

CRIMPHANDY är inte större än en batteriskruvdragare och väger bara 430 gram. Automatisk kontroll av ledararea, tillsammans med en robust konstruktion säkerställer att varje pressning klarar och till och med överträffar gällande krav.

Bandade trådändhylsor matas fram automatiskt ifrån det inbyggda magasinet. Tre LED’er ger hela tiden information om driftstatus. Litiumjonbatteriet har en kapacitet på upp till 2000 kontaktpressningar och kan laddas fullt inom en timme med den medföljande laddaren. En avtagbar behållare för avisoleringsrester ger en ren arbetsmiljö och möjliggör användning av verktyget även inuti apparatskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *