Videoövervakning AXIS ACC en kostnadseffektiv lösning

Tycker du inte att det är på tiden att ditt videoövervaknings-system är lika smart och lättanvänt som dina andra tekniska prylar? Det tycker vi. Därför har Axis Communications utvecklat ett system anpassat för mindre videoinstallationer, Axis Camera Companion (ACC).

Axis Camera Companion är en enkel och kostnadseffektiv IP-videolösning för övervakningssystem med upp till 16 kameror. Lösningen består av en kostnadsfri programvaruklient, som har utvecklats för de Axis nätverkskameror och videoenkoders som har SD-kortstöd. Lösningen är perfekt för butiker, kontor och andra mindre verksamheter som behöver lättanvänd videoövervakning utan att för den saken skull kompromissa med bildkvaliteten.

När identifiering är viktig
Även mindre verksamheter har ett behov av att tydligt identifiera inkräktare och snattare. Kvalieten på videon från övervakningssystemet är A och O för identifikation och analys av händelser. Med hjälp av Axis Camera Companion kan IP-kameror med HDTV-bildkvalitet och stöd för SD-kort får du en lösning som passar perfekt för dina behov. Systemet stödjer rörelsedetektion och pan/tilt/zoomstyrning. Inspelningen kan bevakas över internet i realtid med möjlighet att spola fram och tillbaka i materialet och sparas även lokalt på kamerans SD-kort utan behov för några externa lagringsenheter. Videomaterial och ögonblicksbilder kan enkelt exporteras till kollegor och myndigheter. Axis Camera Companion stöder dessutom tredjepartappar för realtidsvisning och inspelad film på ledande smartphones och handdatorer, som iPhone, iPad och Android.

Inget behov för externa inspelningsenheter, DVR eller NVR
Till skillnad från analoga övervakningsinstallationer spelar Axis Camera Companion in alla bilder in på kamerans installerade SD-minneskort. En extern inspelningsenhet i form av digital videobandspelare (DVR), nätverksvideobandspelare (NVR) eller dator är därför inte nödvändig. Kamerorna drivs via nätverket vilket eliminerar behovet av separata elkablar, och även om ett nätverk slutar att fungera fortsätter kamerorna sin inspelning. Detta sänker kostnader, underlättar installationen och gör systemet mindre sårbart för enstaka fel.

–          Trots att analog teknik i stora installationer i allt större omfattning ersätts av nätverksvideo, förlitar sig fortfarande mindre videosystem på analoga kameror och digitala videobandspelare. Med vår nya lösning vänder vi oss till ett marknadssegment som tidigare saknat enkel tillgång till IP-video. Eftersom allt videomaterial spelas in i kameran eller enkodern blir lösningen enkel, tillförlitlig och kostnadseffektiv. Nu kan till och med mindre företag unna sig utmärkt HDTV-bildkvalitet, fjärråtkomst av video och skalbarhet, säger Peter Friberg, Director of System and Services på Axis.

AXIS Camera Companion består av tre delar

  1. Axis standardnätverkskameror eller videoenkoders med lokalt lagringsstöd för inspelning på SD-kort.
  2. En kostnadsfri programvaruklient och mobila tredjepartsappar för visning av realtidsmaterial och inspelat videomaterial.
  3. Tredjeparts nätverksutrustning som routrar, switchar, SD-kort och NAS-enheter. Befintliga analoga kameror kan integreras via videoenkoders.

Flera av Axis nätverkskameror och enkoder stödjer redan AXIS Camera Companion, och de flesta av Axis produkter kommer att stödja systemet i framtiden. Programvaran finns tillgänglig för kostnadsfri nedladdning på www.axis.com. Kamerorna kan köpas genom Axis samarbetspartners för säkerhetsinstallation och systemintegration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *