Elektroskandia levererar på hög nivå till Vattenfall

I hårdast tänkbara konkurrens tog Elektroskandia hem ordern att leverera all materiel för byggnation av 60 kilometer 130 kV luftledning, till den nya gruvfyndigheten i Kaunisvaara norr om Pajala.

Projektet innebar bland annat ett tidspressat schema samtidigt som stora krav ställdes på logistiken. Ansvarig hos Elektroskandia har varit Ulf Jahr, Key Account Manager Elnät Transmission.

Nya gruvfundigheter i Kaunisvaara, strax norr om Pajala, är orsaken till ett planerat exploateringsprojekt i området.
För att förse den nya gruvan med kraft fick Vattenfall Eldistribution uppdraget att bygga en ny 130 kV luftledning, om cirka 60 kilometer, från Ekorrbäcken/Tärendö transformatorstation till Kaunisvaara.

– I augusti 2011 fick vi beställningen att utföra arbetet åt Vattenfall Eldistribution, berättar Sune Karlsson, projektledare
på Vattenfall Service. Vi fick direkt sätta högsta fart då det är mycket tajta tidsramar i det här projektet. Det ska vara klart till den 1 september 2012, vilket innebär att vi bara har en vinter på oss. Två tredjedelar av ledningens sträckning går på myrmark och sommartid är det alldeles för blött, så det mesta måste byggas på vintern.

Läs hela artikeln i Volt Elnät nr 1 -2012 nedan!

Elektroskandia Volt Elnät nr 1 2012

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *